Tutkimuksiin osallistuneiden lasten vesirokkorokote

20.9.2017

Vesirokkorokote saatiin vihdoin, vuosien tutkimustyön jälkeen tänä syksynä kansalliseen rokotusohjelmaan myös meillä Suomessa. Osa lapsista on kuitenkin saanut vesirokkorokotteen jo aiemmin osallistuessaan rokotetutkimukseen. Miten rokotetutkimuksissa annetut vesirokko- ja MPR-rokotteet vaikuttavat lapsen rokotusohjelmaan neuvolassa?

MPR-ROKOTE
Lapsille, jotka ovat saaneet MPR-rokotteet (tuhkarokko, sikotauti, vihurirokko) rokotetutkimusklinikalla noin 12 ja 13 kuukauden ikäisenä, annetaan 6-vuotiaana neuvolassa normaalisti tehosterokote.

VESIROKKOROKOTE
Rokotetutkimuksiin osallistuessaan lapset ovat saaneet joko yksi tai kaksi annosta vesirokkorokotetta (usein se on sisältynyt ProQuad® rokotteeseen).

  • Lapsille, jotka ovat aiemmin saaneet yhden annoksen vesirokkorokotetta,  annetaan neuvolassa normaalisti vesirokkorokote.
  • Lapsilla, jotka ovat saaneet aiemmin kaksi annosta vesirokkorokotetta, on suojateho riittävä eivätkä he tarvitse neuvolassa annettavaa vesirokkorokotetta.

Lisätietoa saa oman rokotetutkimusklinikan terveydenhoitajilta.


Sinun terveytesi on tutkimustyömme tavoite. Tutkimus kerrallaan parannamme suojaasi vakavia tauteja vastaan. Osallistumalla tutkimukseen tänään, saat rokotteen, joka huomenna kuuluu kaikille. 

Osallistu

Kommentoi