TOIMINTAMME SIIRTYY UUTEEN VALTION ERITYISTEHTÄVÄYHTIÖÖN

18.8.2022

Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskus ja sen 10 tutkimusklinikkaa ovat 1.9.2022 lähtien
FVR – Suomen rokotetutkimus.

Organisaatiomuutoksessa Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskuksen koko toiminta siirtyy liikkeenluovutuksella FVR:ään (FVR tulee sanoista Finnish Vaccine Research). Muutos ei vaikuta tutkimuksiin osallistumiseen. Tutkimusten toteuttaminen ja asiakaskäynnit jatkuvat ennallaan samoissa toimipisteissä tutun henkilökunnan voimin. Tutkimusasiakkaat saavat lisätietoa henkilökunnalta tutkimuskäynnillä, jolloin käydään läpi tarvittaessa uusi suostumusasiakirja.

FVR – Suomen rokotetutkimus on 1.3.2022 toimintansa aloittanut valtion erityistehtäväyhtiö, joka muodostuu Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskuksen ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kaupallisiin rokotetutkimuksiin liittyvistä toiminnoista. Valtio omistaa yhtiöstä 51 % ja Tampereen korkeakoulusäätiö 49 %. Valtion erityistehtäväyhtiön omistajaohjauksesta vastaa sosiaali- ja terveysministeriö.

Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskuksella on vuosikymmenten kokemus tieteellisesti ja eettisesti korkeatasoisen rokotetutkimuksen toteuttamisesta. Joka vuosi tuhannet vapaaehtoiset suomalaiset osallistuvat rokotetutkimuksiin. Kansallisen rokotetutkimusyhtiön perustamisella pyritään yhä vahvistamaan suomalaista rokotetutkimusosaamista, jotta Suomeen ja maailmalle saadaan hyvin tutkittuja, vaikuttavia ja turvallisia rokotteita. Lisäksi tavoitteena on pandemian kaltaisiin terveysuhkiin varautuminen ja tutkimusinvestointien lisääminen Suomeen.

Rokotetutkimuskeskuksen henkilökunta antaa mielellään lisätietoa asiasta.

1.9. alkaen tutkimusklinikoidemme yhteystiedot ovat:
rokotetutkimus.espoo@fvr.fi
rokotetutkimus.etela-helsinki@fvr.fi
rokotetutkimus.ita-helsinki@fvr.fi
rokotetutkimus.jarvenpaa@fvr.fi
rokotetutkimus.kokkola@fvr.fi
rokotetutkimus.oulu@fvr.fi
rokotetutkimus.pori@fvr.fi
rokotetutkimus.seinajoki@fvr.fi
rokotetutkimus.tampere@fvr.fi
rokotetutkimus.turku@fvr.fi


Sinun terveytesi on tutkimustyömme tavoite. Tutkimus kerrallaan parannamme suojaasi vakavia tauteja vastaan. Osallistumalla tutkimukseen tänään, saat rokotteen, joka huomenna kuuluu kaikille. 

Osallistu