TIEDOTE TUTKIMUKSEEN OSALLISTUNEILLE ÄIDEILLE, BOOSTRIX-047

5.2.2019

Kiitos kaikille äideille, jotka osallistuitte hinkuyskärokotteen (Boostrix-047) tutkimukseen odotusaikananne!

Tutkimus on nyt päättynyt ja rokotustiedot lähetetty kirjallisena tutkittaville.

Tutkimuksessa arvioimme kuinka tehokkaasti dTap- eli jäykkäkouristus-kurkkumätä-hinkuyskä -rokotteen (Boostrix™) aikaansaamat hinkuyskävasta-aineet siirtyvät äidistä lapseen kun rokote annetaan äidille 27.–36. raskausviikolla.

Tutkimukseen osallistui 687 raskaana olevaa 18–45-vuotiasta naista, jotka saivat odotusaikana yhden annoksen joko dTap-rokotetta tai lumerokotetta (keittosuolaa sisältävä kontrollivalmiste, joka ei suojaa taudilta). Lumeryhmään kuuluneet äidit saivat dTap-rokotteen (Boostrix™) heti synnytyksen jälkeen. Äidin rokottaminen synnytyksen jälkeen voi jonkin verran suojata lasta hinkuyskältä, koska se estää äitiä itseään tartuttamasta tautia.

Tutkimustulosten perusteella dTap-rokotteen raskausaikana saaneiden äitien lapsille siirtyi istukan kautta merkittävästi enemmän suojaavia hinkuyskävasta-aineita kuin lumeryhmään kuuluneiden äitien lapsille. Tutkittava rokote on ollut käytössä jo vuosia ja se on hyvin siedetty. Tutkimuksen aikana rokotteesta ei aiheutunut ei-toivottuja sivuvaikutuksia äideille eikä lapsille.

Tähän Boostrix-047-tutkimukseen osallistuneiden äitien vauvoja seurataan kahdessa erillisessä kliinisessä tutkimuksessa, joiden osalta tulokset ovat vielä kesken.


Sinun terveytesi on tutkimustyömme tavoite. Tutkimus kerrallaan parannamme suojaasi vakavia tauteja vastaan. Osallistumalla tutkimukseen tänään, saat rokotteen, joka huomenna kuuluu kaikille. 

Osallistu

Kommentoi