TIEDOTE TUTKIMUKSEEN OSALLISTUNEIDEN LASTEN VANHEMMILLE, PRI03C

20.6.2019

Lämmin kiitos lapsesi osallistumisesta seurantatutkimukseeN (PRI03C).

Tutkimus on nyt päättynyt ja rokotustiedot lähetetty kirjallisena tutkittaville.

Tutkimuksella selvitettiin verinäytteestä hepatiitti B -vasta-aineiden pitkäaikaista pysyvyyttä lapsilla, jotka olivat aiemmassa rokotetutkimuksessa (V419-007 tai V419_008) saaneet kaksi tai kolme annosta kuutosrokotetta (VAXELIS® tai INFANRIX® hexa) 2, (3) ja 4 kuukauden iässä sekä tehosterokotteen noin yhden vuoden iässä. Tutkimukseen osallistui Suomessa noin 750 lasta.

Tutkimustulosten perusteella hepatiitti B -vasta-aineet olivat kaikilla tutkimukseen osallistuvilla lapsilla riittävällä tasolla, joten tehosterokotuksia ei tarvita. Tämänhetkisen tiedon mukaan rokotteen antama suoja on lähes aina elinikäinen.

Tutkimustulokset vahvistavat, että hepatiitti B -suoja voidaan hyvin yhdistää nykyiseen neuvolan viitosrokotteeseen (DTaP-IPV-Hib).

Toivomme, että kuutosrokote lisätään pian myös Suomen kansalliseen rokotusohjelmaan. Kuutosrokote antaan suojan kurkkumätää, jäykkäkouristusta, hinkuyskää, hepatiitti B:tä, poliota ja Hib-tauteja, kuten aivokalvontulehdusta, kurkunkannen-tulehdusta ja verenmyrkytystä vastaan. Maailman terveysjärjestö (WHO) suosittelee kaikkien vauvojen rokottamista B-hepatiittia vastaan.


Sinun terveytesi on tutkimustyömme tavoite. Tutkimus kerrallaan parannamme suojaasi vakavia tauteja vastaan. Osallistumalla tutkimukseen tänään, saat rokotteen, joka huomenna kuuluu kaikille. 

Osallistu

Kommentoi