Terveystoimittajien myöntämä Hyvän Tiedon Omena Mika Rämetille

7.2.2022

Hyvän Tiedon Omena -tunnustuspalkinto jaetaan vuosittain asiantuntijalle, joka on tehnyt poikkeuksellisen hyvää yhteistyötä median ja erityisesti terveystoimittajien kanssa ja joka on uskaltanut puhua julkisuudessa myös vaikeista aiheista. Tänä vuonna Terveystoimittajat ry:n myöntämän Hyvän Tiedon Omenan saa
Rokotetutkimuskeskuksen johtaja, LT Mika Rämet.

Mika Rämet on jaksanut Covid-19-pandemian aikana kommentoida ja selostaa rokotteiden kehittämisestä, aikatauluista, niiden hyödyistä ja riskeistä. Hän on ottanut tehtäväkseen yleistajuisen rokotetiedon jakamisen.

Palkintosaajaehdotuksessa todetaan, että jännällä tavalla Rämet osaa olla yhtä aikaa innostunut ja harkitseva sanavalinnoissaan. Hän myös asettaa tieteellisen tiedon konkreettisiin kehyksiin eikä piiloudu vaikean lääketiedejargonin taakse.

Rämet on otettu saamastaan tunnustuksesta.

Kiitän lämpimästi Terveystoimittajat ry:tä mieluisena yllätyksenä tulleesta valinnasta. Aikana, jolloin luotettavan tiedon merkitys on ollut koronapandemian vuoksi poikkeuksellisen tärkeä, tuntuu terveystoimittajilta saatu tunnustus ihan erityisen hienolta.

Mika Rämet

Lastentautiopin ja kokeellisen immunologian professori Mika Rämet on johtanut Rokotetutkimuskeskusta vuodesta 2020. Hänen tutkimusalaansa ja erityisosaamistaan ovat lastentaudit, neonatologia ja immunologia. Hänellä on pitkä kokemus immunologian perustutkimuksesta ja rokotekehityksestä, esimerkkinä tuberkuloosirokotteen tutkimus.

Terveystoimittajat ry:n puheenjohtaja Anna-Liisa Karhula perustelee Mika Rämetin valintaa näin:

Mika Rämet on sitkeä tyyppi. Huolimatta siitä melusta, mitä rokotusten vastustajat ovat aikaansaaneet, Rämet on ystävällisesti, rauhallisesti ja määrätietoisesti jaksanut kertoa uudestaan ja uudestaan rokotteiden ja rokotetutkimuksen merkityksestä. Selkeäsanaisen asiantuntijan kanssa on terveystoimittajankin turvallista työskennellä.

Anna-Liisa Karhula

Hyvän Tiedon Omena myönnettiin tänä vuonna 31. kerran. Palkinto on taiteilija Reetta Hiltusen teos Perhossuukko. Aiemmin tunnustuspalkinnon ovat saaneet muun muassa ylilääkäri, LT Hanna Nohynek, professori, LT Juhani Knuuti ja professori, aivotutkija Minna Huotilainen.

Terveystoimittajien palkinto annettiin Mika Rämetille. Kuvassa myös taiteilija Reetta Hiltunen. Helsinki 07.2.2022. Compic/Kimmo Brandt

Sinun terveytesi on tutkimustyömme tavoite. Tutkimus kerrallaan parannamme suojaasi vakavia tauteja vastaan. Osallistumalla tutkimukseen tänään, saat rokotteen, joka huomenna kuuluu kaikille. 

Osallistu

Kommentoi