ROKOTETUTKIMUSKLINIKOIDEN TOIMINTA KORONAPANDEMIAN AIKANA: OHJEITA TUTKIMUKSISSA MUKANA OLEVILLE HENKILÖILLE

18.3.2020

Päivitetty 30.4.2020

ROKOTETUTKIMUSKLINIKOIDEN TOIMINTA

Rokotetutkimuskeskuksessa haluamme osaltamme kantaa vastuun lasten rokottamisesta tarttuvia tauteja vastaan. Toiminta rokotetutkimusklinikoilla jatkuu, mutta rajoitetuin aukioloajoin. Asiakasturvallisuuden vuoksi käyntejä sovitetaan väljästi niin, että kontaktit asiakkaiden kesken vältetään. Otamme jokaiseen asiakkaaseemme puhelimitse yhteyttä ennen käyntiä: kerromme toimintaohjeet ja sovimme mahdollisesti uudesta käyntiajasta.

Turvaamme ensisijaisesti tutkimuksessa jo mukana olevien henkilöiden jatkokäynnit ja rokotukset, mutta otamme myös uusia tutkittavia mukaan mikäli aikoja riittää. Tutkimuksissa vauvat saavat samalla neuvolarokotteet, mikä toivottavasti helpottaa neuvoloiden työtaakkaa pandemian aikana.

Lisätietoja puhelimitse rokotetutkimusklinikan henkilökunnalta.

RAJOITUKSET TUTKIMUSKÄYNNEILLE

Jos sinulla tai lapsellasi on hengitystieoireita, ette voi tulla tutkimuskäynnille. Sovi tällöin puhelimitse rokotetutkimusklinikan tutkimushoitajan kanssa uusi aika. Jos muilla kotona olevilla perheenjäsenilläsi on hengitystieoireita, keskustele tutkimushoitajan kanssa tilanteesta ja sovi tarvittaessa käynnin siirtämisestä.

Pandemian aikana tutkimukseen osallistuvat lapset tulevat käynnille vain yhden huoltajansa kanssa, muut perheenjäsenet jäävät kotiin.

KOTONA OTETTAVAT NÄYTTEET

Aukioloajoissamme on muutoksia, joten ole ystävällinen ja sovi kotona otetun näytteen toimittamisesta etukäteen rokotetutkimusklinikan tutkimushoitajan kanssa.

CMV-tutkimus (sytomegalovirus):
Pyydämme tutkimuksessa mukana olevia ottamaan kotinäytteensä normaalisti kerran kuussa. Jos olet karanteenissa tai perheesi on määrätty karanteeniin, CMV-näytettä ei oteta eikä toimiteta klinikalle.

RSV-tutkimus (respiratory syncytial virus): Tutkimuksessa mukana olevien lasten sairaskäynnit on peruttu eikä hengitystieoireiden aikana otettavia nenänäytteitä toistaiseksi kerätä.

 


Kommentoi