ROKOTETUTKIMUSKESKUS ON TOIMINUT TEHOKKAASTI MYÖS PANDEMIAN AIKANA

21.8.2020

Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskuksessa toiminta on ollut vilkasta pandemiasta huolimatta ja eri puolilla Suomea sijaitsevilla rokotetutkimusklinikoilla asiakkaita on riittänyt. Tänä vuonna tutkimuksiin on ilmoittautunut jo tuhansia vapaaehtoista henkilöitä ja tutkimuskäyntejäkin on kertynyt lähes 5000. Koronavirus pysäytti monta asiaa, mutta Rokotetutkimuskeskus on onnistunut jatkamaan toimintaa vaarantamatta tutkittavien turvallisuutta.

Erityisen paljon kiinnostusta on herättänyt pikkulapsille kohdistetut meningokokki- ja pneumokokkitutkimukset. Suomalaisperheet ovat osallistueet tutkimuksiin ilahduttavan runsaslukuisesti. Pandemian aikana mukaan on lähtenyt jo 1500 lapsiperhettä. Sen lisäksi tutkimuksissa on mukana 2000 aikuista.

– Tämä on hieno saavutus huomioiden COVID-19-taudin aiheuttaman vaikean yhteiskunnallisen tilanteen, toteaa Rokotetutkimuskeskuksen johtaja, professori Mika Rämet.

– Noudattamalla tarkkoja suojatoimenpiteitä olemme pystyneet toimimaan turvallisesti jopa epidemian vaikeimpina aikoina. Klinikkamme toimivat erillään sairaanhoidon yksiköistä. Siitä on etua erityisesti infektioepidemioiden aikana. Asiakkaidemme ei tarvitse pelätä saavansa käynnin yhteydessä tartuntaa toisilta asiakkailta. Tämä ei koske pelkästään nyt meneillään olevaa koronapandemiaa, vaan sama tilanne on myös esimerkiksi RSV- tai influenssaepidemioiden aikana.

Rokotetutkimuskeskuksessa on tälläkin hetkellä käynnissä useita tutkimuksia (16) ja yhteistyötä tehdään useiden eri rokotevalmistajien kanssa.

– Meillä on tunnustettu asema erittäin kokeneena, puolueettomana ja luotettavana kliinisten rokotetutkimusten toteuttajana. Vaikka meillä on erityisen paljon kokemusta lasten tutkimuksista, teemme mielellämme erilaisia ja eri ikäisille tarkoitettuja tutkimuksia. Siten edistämme ihmisten terveyttä vauvasta vaariin, iloitsee professori Rämet.

Näihin tutkimuksiin otamme juuri nyt mukaan vapaaehtoisia tutkittavia.


Sinun terveytesi on tutkimustyömme tavoite. Tutkimus kerrallaan parannamme suojaasi vakavia tauteja vastaan. Osallistumalla tutkimukseen tänään, saat rokotteen, joka huomenna kuuluu kaikille. 

Osallistu

Kommentoi