Tutkimustyön ammattilaistiimi

Meillä työskentelee lähes sata tutkimustyön ammattilaista: biotieteiden tutkijoita, tutkijalääkäreitä, tutkimushoitajia, laboratoriotyöntekijöitä sekä hallintohenkilöstöä. Koko henkilökuntamme on työsuhteessa Tampereen yliopistoon. Rokotetutkimuskeskusta johtaa lastentautiopin ja kokeellisen immunologian professori Mika Rämet.

Tampereen yliopistossa on tehty rokotetutkimuksia jo vuodesta 1979 lähtien. Nykymuotoisena Rokotetutkimuskeskus ja siihen kuuluva tutkimuslaboratorio on toiminut vuodesta 2004.

Rokotetutkimuskeskuksessa tutkitaan ja kehitetään sekä lapsille että aikuisille tarkoitettuja rokotteita. Vahvin osaamisemme on liittynyt lasten infektiosairauksien tutkimukseen ja virusrokotteisiin, joista esimerkkejä ovat vesirokko-, influenssa- ja rotavirustutkimukset. Uusia
tutkimuskohteitamme ovat mm. koronavirus-, vyöruusu-, meningokokki- ja pneumokokkikonjugaattirokotteet sekä uudet hepatiitti B -rokotteet.

Rokotetutkimusklinikkamme sijaitsevat eri puolella Suomea. Jokaisella tutkimusklinikalla on oma ammattilaistiimi: tutkimus- ja laboratioriohoitajat sekä tutkijalääkäri, jotka tekevät tiivistä yhteistyötä. Työtä ohjaavat valmiit tutkimussuunnitelmat ja kansainväliset hyvän kliinisen tutkimustavan ohjeet.

Kliinisten rokotetutkimusten käytännön suorittamisesta vastaavat rokotetutkimusklinikoiden tutkijalääkärit.

Ilkka Seppä
lääkärikoordinaattori, tutkijalääkäri

Tutkijalääkärit

Ilkka Seppä lääkärikoordinaattori, tutkijalääkäri Turun rokotetutkimusklinikka ilkka.seppa@tuni.fi +358 50 443 7247