REKISTERISELOSTE

Henkilötietojen luottamuksellinen ja tarkoituksenmukainen käsittely on Rokotetutkimuskeskukselle tärkeää. Tampereen yliopiston alaisena yksikkönä noudatamme henkilötietojen käsittelyssä kulloinkin voimassa olevan tietosuojalainsäädännön vaatimuksia ja olemme sitoutuneet tietosuojakäytäntöihin, jotka takaavat mahdollisimman korkean tietosuojan tason.

Rekisterinpitäjä
Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskus
Biokatu 10, FM3
33520 Tampere
Puh. 03 355 111
rokotetutkimuskeskus@uta.fi

Rekisterin nimi
rokotetutkimus.fi verkkosivu/Rokotetutkimuksiin ilmoittautuneet

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus
Asiakaspalvelu.

Rekisterin käytötarkoitus on rokotetutkimuksiin liittyvien yhteydenottopyyntöjen hoitaminen. Yhteystietonsa lähettäneisiin henkilöihin otetaan yhteyttä heidän toivomallaan tavalla, joko sähköpostitse tai puhelimitse.

Tutkimuskohtaisilla ilmoittautumislomakkeilla jätettyjä yhteystietoja ei käytetä Rokotetutkimuskeskuksen yleisenä tiedotuskanavana.

Rekisterin tietosisältö
Etu- ja sukunimi (lapsille tarkoitetun tutkimuksen ollessa kyseessä sekä lapsen että huoltajan nimi)
Ikä tai syntymäaika
Puhelinnumero
Sähköpostiosoite
Lähdetieto (”Sain tiedon tutkimuksesta”)
Oma rokotetutkimusklinikka, paikkakunta

Tiedot saadaan henkilöltä itseltään, kun hän täyttää ja lähettää rokotetutkimus.fi sivulla olevan yhteydenottolomakkeen tai lähettää sivuston kautta sähköpostia.

Säännönmukaiset tietojen luovutukset
Rekisterin henkilötietoja ei luovuteta ulkopuolisille tahoille eikä tietoja käytetä kuin siihen kyseiseen tutkimukseen, josta henkilö on pyytänyt lisätietoa.

Tietoja ei siirretä Suomen ulkopuolelle.

Rekisterin suojauksen periaatteet

Rekisteri sijaitsee rokotetutkimus.fi-sivuston ylläpidossa, joka on suojattu palomuurein, käyttäjätunnuksin ja salasanoin. Tietoihin pääsevät käsiksi vain ennalta määritellyt, sivustoa ylläpitävät henkilöt.

rokotetutkimus.fi-sivuston kautta yhteydenottopyynnön lähettäneen henkilön tiedot välittyvät sivuston ylläpidosta hänen valitsemansa rokotetutkimusklinikan sähköpostiin, josta kyseisen tutkimusklinikan henkilökunta poimii tiedon yhteydenottoa varten.

Tutkimuksen päätyttyä tutkimusklinikoille välitetyt tiedot ja rokotetutkimus.fi-sivustolla oleva rekisteri hävitetään. Henkilön osallistuessa tutkimukseen hänen tietonsa siirtyvät tutkimuskohtaiseen rekisteriin.