Timo Vesikari, LT

Rokotetutkimuskeskus

FM 3 / Biokatu 10, 33520 Tampere

 

Rokotetutkimuskeskusta johtaa sen perustaja, professori, lastentautien ja lasten infektiosairauksien erikoislääkäri Timo Vesikari. Hän on toiminut sekä lastentautien että virologian professorina Tampereen yliopistossa.

Professori Vesikari on maailmanlaajuisesti arvostettu rokoteasiantuntija. Hän on erittäin pidetty ja arvostettu luennoitsija ja puhuja ympäri maailmaa.

Timo Vesikarin tutkimusalaa ja erityisosaamista ovat lasten infektiosairaudet ja virologia, erityisesti virusrokotteet. Hänen kansainvälinen tutkimustyönsä on merkittävällä tavalla edistänyt erityisesti rotavirusrokotteen käyttöönottoa maailmanlaajuisesti ja Suomessa. Rotavirusrokote ehkäisee ripulitaudeista johtuvia sairaalahoitoja ja kuolemia koko maailmassa. Professori Vesikari on toiminut Maailman Terveysjärjestössä (WHO) usean vuoden ajan ja ollut monien WHO:n toimikuntien jäsen ja myös puheenjohtaja.

Toimiessaan Tampereen yliopistollisessa keskussairaalassa lasten infektiotautien ylilääkärinä professori Vesikari oli erittäin arvostettu kliinikko. Hän antoi tukensa nuoremmille kollegoille ja otti ensimmäisenä käyttöön nykyisiä hoitokäytäntöjä parantaen merkittävästi lasten terveyttä ja toipumisennustetta.

Professori Vesikari on julkaissut n. 350 vertaisarvioitua artikkelia arvostetuissa lääketieteellisissä julkaisuissa.


© Copyrights 2018 Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskus | Tietosuoja