Mika Rämet, LT

Rokotetutkimuskeskus
lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunta
Tampereen yliopisto

 

Rokotetutkimuskeskusta johtaa lastentautiopin ja kokeellisen immunologian professori Mika Rämet.

LT Mika Rämet on suorittanut lääketieteen lisensiaatin tutkinnon (1996) ja lääketieteen tohtorin tutkinnon (1998) Oulun yliopistossa. Vuonna 2003 hänet nimitettiin lasten soveltavan immunologian dosentiksi Oulun yliopistoon. Lastentautien erikoislääkärin pätevyyden Rämet sai vuonna 2006, ja vuonna 2007 hän suoritti neonatologian lisäkoulutuksen Tampereen yliopistossa. Mika Rämet on toiminut tutkijatohtorina Bostonissa Harvardin yliopistossa vuosina 1999–2002 ja hän on johtanut omaa tutkimusryhmää Tampereen yliopistossa vuodesta 2003 lähtien. Tampereen yliopiston kokeellisen immunologian professuurin hän sai vuonna 2008.

Mika Rämet on toiminut Suomen Akatemian terveyden tutkimuksen toimikunnan puheenjohtajana vuosina 2016–18 ja johtanut Oulun yliopistossa PEDEGO-tutkimusyksikköä vuosina 2015–2020. Hän on ollut Suomen Immunologiayhdistys ry:n puheenjohtaja vuosina 2014–2017, ja sen jälkeen varapuheenjohtaja. Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskuksen johtajana Mika Rämet on toiminut vuodesta 2020 lähtien.

Mika Rämetin tutkimusalaa ja erityisosaamista ovat lastentaudit, neonatologia ja immunologia. Hänellä on pitkä kokemus immunologian perustutkimuksesta ja rokotekehityksestä, esimerkkinä tuberkuloosirokotteen tutkimus. Tutkimustoiminnastaan professori Rämet on saanut merkittäviä tunnustuksia, kuten Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin nuoren tutkijan palkinnon vuonna 2005, Helena ja Niilo Hallman -palkinnon vuonna 2006 ja nuoren tutkijan Anders Jahre -palkinnon vuonna 2007. Mika Rämet on julkaissut tutkimustuloksiaan arvostetuissa, tieteellisessä alkuperäisartikkeleissa ja hän on ohjannut useita väitöskirjatöitä. Rämet on toiminut tutkimuksesta vastaavana henkilönä (TVH) 24 eri kliinisessä rokotetutkimuksessa.

Suomessa tehtävä rokotetutkimus on erittäin korkeatasoista ja arvostettua. Tampereen yliopisto on ollut rokotetutkimuksen edelläkävijä jo vuosikymmeniä, ja edistänyt siten lasten ja aikuisten terveyttä niin Suomessa kuin ulkomailla. Kliininen tutkimustyö toteutetaan Rokotetutkimuskeskuksen tutkimusklinikoilla eri puolella Suomea.

Katso Mika Rämetin koko CV.

Julkaisut


© Copyrights 2022 FVR – Suomen rokotetutkimus | Tietosuoja