Mika Rämet, LT

Rokotetutkimuskeskus
lääketieteen ja terveysteknologian tiedekunta
Tampereen yliopisto

 

Rokotetutkimuskeskusta johtaa lastentautiopin ja kokeellisen immunologian professori Mika Rämet.

LT Mika Rämet suoritti lääketieteen lisensiaatin tutkinnon Oulun yliopistossa 1996 ja lääketieteen tohtorin tutkinnon1998. Soveltavan lasten immunologian dosentiksi hänet nimitettiin Oulun yliopistoon 2003. Lastentautien erikoislääkärin oikeudet hän sai 2006 ja neonatologian lisäkoulutuksen hän suoritti Tampereen yliopistossa 2007. Hän toimi tutkijatohtorina vuosina 1999–2002 Bostonissa Harvardin yliopistossa ja johtanut omaa tutkimusryhmää Tampereen yliopistossa vuodesta 2003 lähtien. Hän sai kokeellisen immunologian professuurin 2008.

Rämet on toiminut Suomen Akatemian terveydentutkimuksen toimikunnan puheenjohtajana 2016–18 ja johtanut Oulun yliopistossa PEDEGO-tutkimusyksikköä 2015–2020. Professori Rämet on ollut Suomen immunologiyhdistyksen puheenjohtaja 2014–17 ja tämän jälkeen yhdistyksen varapuheenjohtajana. Rämet on toiminut Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskuksen johtajana vuodesta 2020.

Mika Rämetin tutkimusalaa ja erityisosaamista ovat lastentaudit, neonatologia ja immunologia. Hänellä on pitkä kokemus immunologian perustutkimuksesta ja rokotekehityksestä, esimerkkinä tuberkuloosirokotteen tutkimus. Tutkimustoiminnastaan professori Rämet on saanut merkittäviä tunnustuksia kuten Suomalaisen Lääkäriseuran Duodecimin nuoren tutkijan palkinnon vuonna 2005, Helena ja Niilo Hallman -palkinnon vuonna 2006 ja nuoren tutkijan Anders Jahre -palkinnon vuonna 2007. Mika Rämet on julkaissut tutkimustuloksiaan arvostetuissa, tieteellisessä alkuperäisartikkeleissa ja hän on ohjannut useita väitöskirjatöitä. Rämet on toiminut tutkimuksesta vastaavana henkilönä (TVH) 24 eri kliinisessä rokotetutkimuksessa.

Suomessa tehtävä rokotetutkimus on erittäin korkeatasoista ja arvostettua. Tampereen yliopisto on ollut rokotetutkimuksen edelläkävijä jo vuosikymmeniä. Kliininen tutkimustyö lasten ja aikuisten terveyden edistämiseksi toteutetaan Rokotetutkimuskeskuksen tutkimusklinikoilla eri puolella Suomea.

Katso Mika Rämetin koko CV.

Julkaisut


© Copyrights 2018 Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskus | Tietosuoja