BLOGI: YHDYSVALLOISSA HÄTÄKÄYTTÖLUPA ALLE 5-VUOTIAIDEN KORONAROKOTTEILLE

20.6.2022

Mika Rämet
lastentautiopin ja kokeellisen immunologian professori

Yhdysvaltain elintarvike ja lääkevirasto FDA antoi asiantuntijapaneelin aiemman suosituksen mukaisesti hätäkäyttöluvan sekä Modernan että Pfizerin ja BioNTechin koronarokotteille alle 5-vuotiaille lapsille. Comirnaty-rokotteen osalta päätös perustui tutkimukseen, jonka toteuttamiseen osallistuivat Suomessa Rokotetutkimuskeskuksen tutkimusklinikat, sekä lisäksi tutkimusklinikoita Yhdysvalloissa, Puolassa, Espanjassa ja Brasiliassa. Tutkimukseen osallistui yhteensä yli 4 500 lasta. Suomessa tehdyllä rokotetutkimuksella on ollut siten keskeinen rooli rokotteen hätäkäyttöluvan saamiseksi myös taapero- ja leikki-ikäisille lapsille.

Kiitän lämpimästi Rokotetutkimuskeskuksen henkilökunnan puolesta kaikkia tutkimukseen osallistuneita perheitä. Vaikka koronaviruksen aiheuttama tauti on erityisen vaarallinen iäkkäille, ei sen aiheuttamaa sairastavuutta saa sivuuttaa myöskään lasten osalta. Koronarokotteen antama suoja on tarpeellinen erityisesti riskiryhmiin kuuluville lapsille, toteaa Rokotetutkimuskeskuksen johtaja, lastentautiopin professori, Mika Rämet.

Kiitos myös Meilahden rokotetutkimuskeskus MeVacille, jonka kanssa tätä tärkeää koronarokotetutkimusta on toteutettu hyvässä yhteistyössä, lisää Rämet.

Seuraavaksi odotetaan Euroopan lääkeviraston EMA:n päätöstä, sekä lasten rokottamista selvittävän kansallisen rokotusasiantuntijaryhmän KRAR:n alatyöryhmän lausuntoa taaperoikäisten lasten rokottamisesta Suomessa.


Sinun terveytesi on tutkimustyömme tavoite. Tutkimus kerrallaan parannamme suojaasi vakavia tauteja vastaan. Osallistumalla tutkimukseen tänään, saat rokotteen, joka huomenna kuuluu kaikille. 

Osallistu