Sisältöön
tampereen yliopisto: rokotetutkimuskeskus:
RokotetutkimusTampereen yliopisto Rokotetutkimus

Osallistuminen rokotetutkimukseen

Vapaaehtoisiin rokotetutkimuksiin voivat osallistua perusterveet lapset, nuoret ja aikuiset tutkimuksesta riippuen.

Katso video tutkimuskäynnistä rokotetutkimusklinikalla!

Miksi osallistuisin?

Rokotetutkimuksiin osallistumalla on mahdollista täydentää omaa tai lapsen rokotesuojaa. Tutkittavat saavat niissä usein rokotteita, jotka eivät vielä ole käytössä tai puuttuvat neuvolan perusrokotteista. Esimerkiksi Suomen rokotusohjelmasta puuttuvat vielä mm. hepatiitti B -rokote sekä laajatehoinen meningokokki- ja poikien papilloomavirusrokotteet, jotka muualla Euroopassa ovat jo laajassa käytössä.

Rokotetutkimuskeskuksen toteuttamiin tutkimuksiin on vuosien saatossa osallistunut kymmeniä tuhansia suomalaisia. Vapaaehtoisten tutkittavien ansiosta saamme kOsallistuminenäyttöömme yhä tehokkaampia ja turvallisempia rokotteita. Myös kansallinen rokotusohjelma päivittyy  tutkimusten myötä.

Mitä käynneillä tapahtuu?

Tampereen yliopiston rokotetutkimuskeskuksen tutkimuksiin kutsutaan osallistujia mm. kotiin postitettavilla tutkimuskirjeillä. Jos olet kiinnostunut tutkimuksesta, ota yhteyttä lähimmälle rokotetutkimusklinikallesi, saat lisätietoa ja voit varata ajan ensimmäiselle käynnille. Tutustuttuasi rauhassa tutkimustiedotteisiin klinikalla yhdessä henkilökunnan kanssa sinun on helpompi päättää tutkimukseen osallistumisesta.

Kaikki tutkimukset noudattavat omaa protokollaansa, minkä takia eri tutkimuksissa klinikkakäyntien lukumäärä ja aikataulu vaihtelevat. Samoin vaihtelee tutkimuksen toteutustapa. Joissakin tutkimuksissa tutkittavista otetaan verinäyte. Sillä varmistetaan, että annettu rokote toimii eli se on käynnistänyt vasta-ainemuodostuksen. Verinäytteen otossa puudutamme halutessasi pistoskohdan, jotta toimenpide olisi kivuton.

Klinikkakäyntien välillä tutkittavat seuraavat vointiaan tutkimuspäiväkirjan avulla. Kaikki rokotteet voivat aiheuttaa osalle rokotetuista lieviä ja ohimeneviä haittavaikutuksia. Nämä ovat normaaleja rokotusreaktioita. Tutkimusrokotteet eivät aiheuta enempää haittavaikutuksia kuin jo markkinoilla olevat rokotteet. 

LUE TUTKIMUKSESSA MUKANA OLEVIEN KOKEMUKSIA:

Tutkimukseen osallistumalla voi täydentää lapsen rokotesuojaa

Rokotteen hyödyt saivat osallistumaan lintuinfluenssatutkimukseen

Tanssijatyttö toivoo terveellisempää ja turvallisempaa tulevaisuutta

Lataa esite:   Esitekansi_lapsi.jpg
Rokotetutkimukset lapsen terveyden edistäjänä

Vaccinationsforskningen främjar barnets hälsa

 

FaceBookRokotetutkimuskeskus Facebookissa

 
Rokotetutkimuskeskus
FM 3/Biokatu 10, 33014 Tampereen yliopisto
puh. (03) 355 111
Ylläpito: rokotetutkimuskeskus@uta.fi
Muutettu: 12.5.2017 12.49 Muokkaa